Dr. Ignácz Zsuzsanna

sebész, plasztikai sebész szakorvos

Rendelés:

  • Medical-Cave Kft.
  • E-mail: igzsu@yahoo.com
  • Tel: 00 36 30 / 9754 - 795
  • Web: www.medical-plasztika.hu

Szemhéjplasztika

szemhéjplasztika Asian eyelid plastic surgery

Szemhéjplasztika A szem az arc jellegének fontos meghatározója, sajnálatos módon az öregedés jelei, többek között a ráncok, itt jelentkeznek legelőször. Fáradt, öreg külsőt kölcsönözhetnek a lógó szemhéjak, valamint a szem körüli táskák. A szemhéjplasztika műtét a szemhéjak bőrfeleslegének kimetszéséből, eltávolításából áll, ami által a megmaradt bőr feszessé válik. Aesthetic Blepharoplasty for the Asian Eyelid Rendelés:Budapest XII.ker. Budapest II.-ker. Vasmegyében is, Sárvár, Bük és Szombathely

Szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika során egyidejűleg eltávolításra kerülnek a szemüregi zsír elődomborodásából adódó úgynevezett táskák is. A szemhéjplasztika műtét ritka kivételtől eltekintve (pajzsmirigy működési zavar, cukorbaj, magas vérnyomás, véralvadás-gátló gyógyszerek szedése) elvégezhető. Helyi érzéstelenítésben, abszolút fájdalommentesen végezhető (az injekciózás kellemetlenségét leszámítva).Injectiozás előtt zsibbasztó krémet helyezünk fel..

  

A szemhéjplasztika műtét végén szemhéjanként egy varrattal történik a sebzárás, valamint egy papírszerű sebtapasszal, melyek 3-4 nap múlva eltávolításra kerülnek. A szem körüli szövetek a szervezet leglazább szövetei közé tartoznak, így műtét után a szemhéjak beduzzadnak, bevérzenek, belőlük rózsaszínű vérrel pettyezett váladékszivárgás észlelhető az első 48 órában. A beteg feszülést érezhet, gyakran könnyezik. Előfordulhat, hogy a duzzanat miatt a szemek zárása átmenetileg nem tökéletes, illetve az alsó szemhéjak esetén azok átmeneti, kisfokú kifordulása is felléphet. Mindezek miatt az első két napban a műtéti területet jegelni kell, a szemet érdemes minden reggel kamillával tisztítani. Szemcsepp használata csökkentheti a könnyezést. Ajánlatos a műtét után néhány napig sötét szemüveg viselése. A 3-4 napon megtörtént varratszedés után a szemhéjak mosása megengedett. Arcfestés szemhéjplasztika műtét után kettő-, szempillafestés 3 hétig nem ajánlott.

A szemhéjplasztika során keletkező műtéti hegek a műtét után 1-2 héttel már alig láthatóak, 2-3 hónap múlva pedig gyakorlatilag nem észrevehetőek. A szemhéjak végleges állapota is körülbelül 2-3 hónap múlva alakul ki, bár az eredmény 90 %-ban már 3 hét múlva látszik. A szemhéjplasztika műtétnek fentieken-, illetve a minden műtét során fennálló szövődményeken túl (vérzés, fertőzés) szövődménye nincs, a látást nem befolyásolja. A szemhéjplasztika műtét megismétlése 10-15 év múlva válhat szükségessé.