Dr. Ignácz Zsuzsanna

sebész, plasztikai sebész szakorvos

Rendelés:

  • Medical-Cave Kft.
  • E-mail: igzsu@yahoo.com
  • Tel: 00 36 30 / 9754 - 795
  • Web: www.medical-plasztika.hu

Összenőtt ujjak

Összenőtt ujjak

Összenőtt ujjak Ha az összenőtt kéz illetve lábujjak zavarják a patienst esztétikai, vagy egyéb szempontok miatt akkor lehetőség van plasztikai műtétre. Az összenőtt kézujjak illetve lábujjak funkcionalisan nem igényelnek sebészi korrekciót. A műtét nem megterhelő, ha az összenövés csak a bőrt érinti. Ebben az esetben a bőrön Z-metszésekkel és a lebenykék elcsusztatásával ,illetve kis szabad átültetéssel lehet különállóvá tenni az ujjakat amelyek szépen alig láthatóan gyógyulnak hiszen a hegek nagyrészt az ujjak közé esnek.., Puha rugalmas kötést helyezünk fel védve az ujjakat a sérüléstől. Ha az összenövés kiterjedtebb mivel ereket, inakat, idegeket, vagy csontokat is érinthet, komplexebb műtét válhat szükségessé.

műtét előtt                                                             1 hetes kontroll

  

 Összenőtt ujjak

 
Ha az összenőtt kéz illetve lábujjak zavarják a patienst esztétikai, vagy egyéb szempontok miatt akkor lehetőség van plasztikai műtétre.
Az összenőtt kézujjak illetve  lábujjak funkcionalisan nem igényelnek sebészi korrekciót. 
A műtét nem megterhelő, ha az összenövés csak a bőrt érinti. 
Ebben az esetben a bőrön Z-metszésekkel és a  lebenykék elcsusztatásával ,illetve kis szabad átültetéssel lehet különállóvá tenni az ujjakat amelyek szépen alig láthatóan gyógyulnak hiszen a hegek nagyrészt az ujjak közé esnek..,
Puha rugalmas kötést helyezünk fel védve az ujjakat a sérüléstől.
Ha az összenövés kiterjedtebb mivel ereket, inakat, idegeket, vagy csontokat is érinthet, komplexebb műtét válhat szükségessé.