Dr. Ignácz Zsuzsanna

sebész, plasztikai sebész szakorvos

Rendelés:

  • Medical-Cave Kft.
  • E-mail: igzsu@yahoo.com
  • Tel: 00 36 30 / 9754 - 795
  • Web: www.medical-plasztika.hu

Kisajak plasztika hüvely szükítés

Kisajak plasztika-plasztikai sebeszet

A kisajak plasztikát plasztikai sebész vagy nőgyógyász végzi. A szemérmes hölgyek szívesen végeztetik a kisajak plasztikát női plasztikai sebésszel. A szeméremajkak főleg a kisajak átlagosnál valamelyest eltérő nagyobb mérete, illetve pigmentált szine zavarba ejtő lehet viselője számára. Az elváltozások műtétileg korrigálhatóak a kisajkak megkisebbítésével. A kisajak plasztikai műtétet legcélszerűbb a menstruáció elmúltát követő 3-4 napon belül végezni, hogy a következő menstruáció idejére a sebek érzékenysége megszünjön. Amennyiben gyermeknél kisajak műtétet tervezünk, szükséges a szülő beleegyezése. Döntésükhöz szeretnénk segítséget nyújtani az alábbi tájékoztatóval, amelyből megismerhetik a betegséget, a beavatkozás módját, jelentőségét és következményeit valamint a szóba jöhető szövődményeket és kockázatot. Az IntimaLase™ egy egyedi , szabadalmaztatott, ezen kívül nem-sebészeti, minimálisan invazív, fototermikus hüvelyszűkítő Er:YAG lézerterápia. A klinikai tanulmányok alapján az IntimaLase™ hatékony, könnyen elvégezhető és biztonságos eljárás. Az IntimaLase™ indikációja a hüvelyi relaxációs szindróma, melyet a hüvely optimális szerkezetének elvesztése eredményez. Ez az állapot általában szülést követően, illetve az évek előrehaladtával jelentkezik. Hogyan működik az IntimaLase™? A Fotona 2940 nm hullámhosszon működő Er:YAG non-ablatív lézersugara a szabadalmaztatott „SMOOTH” mód technológiával termikus hatással bír a hüvelycsatorna szövetére. Ezáltal stimulálja a kollagén újrarendeződést és az új kollagénszintézist a hüvelyi mukóza szövetben és a kollagén dús medencei fasciában. A neokollagenézis és a kollagén újrarendeződés a hüvelyfal vastagságát növeli, ezáltal hüvelyszűkítést eredményez. Az IntimaLase™ egyedülálló előnye a páciensei számára A non-ablatív, minimálisan invazív Er:YAG IntimaLase™ kezelés biztonságosabb, gyorsabb és páciensbarát megoldás, mellyel elkerülhetők a hagyományos sebészeti eljárásokkal járó nemkívánatos komplikációk. A klinikai tanulmányok szűkebb hüvelycsatornáról, nagyobb szexuális élményekről és a páciens szignifikáns életminőségbeli javulásáról számolnak be. Általában két kezelés ajánlott. Nincs különös műtéti előkészület vagy műtétet követő utógondozás. A páciense azonnal folytathatja a mindennapi tevékenységét. Kivételes klinikai eredmények A legutóbbi tudományos eredmények egyértelműen kimutatták a hüvelyszűkítő hatást és a megnövekedett szexuális kielégíthetőséget. a páciensek 95%-a értékelte a hüvelyszűkítés hatását határozottan vagy mérsékelten pozitívnak az IntimaLase™ kezelést követően a kezelést követően a hüvelycsatorna 17%-kal szűkebb magas mértékű páciens elégedettség, azaz 97% A klinikai eredmények alapján a gyors és egyszerűen elvégezhető IntimaLase™ kezelés egy hatásos, non-invazív eljárás, mellyel elkerülhetők a nemkívánatos mellékhatások és kontraindikációk. Rendelés: Plasztikai sebészet XII.ker.II.ker. Vasmegyében is, Sárvár, Bük és Szombathely Még válaszok a www.hazipatika.hu oldalon

Kisajak plasztika

A műtét elvégezhető helyi érzéstelenítésben, vagy rövid altatásban. Altatás után néhány órás-, maximum egy éjszakás klinikai megfigyelés szükséges, majd panaszmentesség esetén otthonába távozhat a páciens.

Általában kétféle módszer használatos: egyrészt el lehet távolítani a kisajkak redős szélénél egy ívelt metszéssel egy kis részt amely követi a korábbi íves formát, a keletkezett sebszéleket egymással összevarrva néhány nap alatt gyógyul a seb. A másik módszernél egy ék alakú kimetszés történik (a háromszög alapja a kisajak szabad szélén van), majd az ék szárainak összevarrása útján történik a sebzárás.

Műtét után a kisajkak néhány napig duzzadtak, enyhe fájdalom előfordulhat, nagy fájdalom nem jellemző. A műtét után a higienes szabályokat szigoruan be kell tartani. A napi mosakodáson túl a sebeket a sebgyógyulás ideje alatt fertőtlenítő oldattal illetve krémmel (Betadine) ajánlatos kenni, nedvszívó lap (intim betét) használata mellett.

  

A sebeket felszivodó fonallal varrjuk, amelyek két-három héttel a műtét után maguktól kiesnek, így a varratszedés kényelmetlenségei megspórolhatók.

A sebgyógyulás ideje alatt a nemi életet célszerű kerülni, a következő menstruáció után vissza lehet térni a normális, szokásos nemi élethez.

Fitymaszűkület (phimoplasztika)

A betegségről:

Fitymaszűkületről akkor beszélünk, ha a fityma bőre a makkról nem húzható vissza. Mivel a valódi szűkület csak műtéttel gyógyítható, ettől el kell különíteni az egyszerű letapadást, amely pelenkás korban még normális, és később magától vagy segítséggel oldódó, de műtétet semmiképpen sem igénylő jelenség.

A fitymaszűkület okai között legtöbbször erőltetett vagy korai hátrahúzás miatti sérülés hegesedése, gyakori gyulladás vagy más bőrbetegség szerepelnek. Kezelés nélkül az alábbi következményekre lehet számítani: gennyes fitymazsák gyulladás, húgyúti fertőzés, nehezített vizeletürítés, erőltetett hátrahúzásnál a fityma makk mögé szorulása, fájdalmas merevedés, pszichés zavarok.

A kezelés célja és a műtéti javallat:

A kezelés célja lehetővé tenni a fityma makk mögé húzását. A műtét minden esetben javasolt, amikor a fityma mozgása más úton (pl. helyi szteroidos kenőcs) nem tehető szabaddá a pelenkáskort követően.

A műtét a fitymabőr eltávolításából (körülmetélés) áll, mely lehet teljes, vagy a helyzettől függően esetleg szorítkozhat csak a szűkületre. Bizonyos esetekben lehet lehetőség a heges szűkület plasztikai megoldására is, ennek azonban kozmetikailag - és kiújulás szempontjából is - bizonytalanabb az eredménye.

Mindezek a mindennapi gyakorlatban vérzés, utóvérzés, véletlen sérülés, belső varratelégtelenség, varratkilökődés, sebgennyedés vagy sebgyógyulási zavar, viszér-gyulladás vagy rögösödés, a várttól elmaradó gyógyeredmény illetve késői szövődmények (pl. hegesedés) formájában jelentkezhetnek, de ezek statisztikai gyakorisága messze elmarad a műtét nélkül bekövetkező állapotromlás valószínűségéhez képest.

Fenti általános meggondolásokon túlmenően fityma műtéteknél az alábbi kockázatok mérlegelendők: . fityma megtartó műtét (plasztika) esetén az ismételten kialakuló heges szűkületnek nagyobb az esélye . körülmetélés után előfordulhat utóvérzés, a visszamaradt fitymabőr átmeneti (akár jelentős) duzzanata, átmeneti fájdalmas vizelés.

Műtéti előkészítés

Minden műtét előtt alapos fürdés, hajmosás szükséges. A hosszú hajat ajánlatos összefogni, a körmöket rövidre kell vágni. A beteg órát vagy ékszert nem viselhet a műtőben. A szükséges vizsgálatok, a műtét időpontja, a szükséges előkészítés és az altatás mikéntje - mint minden altatásban végzendő műtétnél - az altatóorvos véleményétől is függenek. Speciális előkészítést a műtét nem igényel. Az altatás miatt a műtét előtt legalább 6 órás éhgyomor szükséges (azaz sem enni, sem inni nem szabad). Vizet vagy teát az altatás előtt 4 órával ihat a beteg.

A műtét utáni szakkal kapcsolatos tudnivalók

Az ébredés után a beteg még infúziót kap, de néhány óra múlva már szájon át fogyaszthat folyadékot, szilárd ételt azonban a műtét napján az altatás miatt nem ehet. Műtét után a beteg aznap vagy másnap távozhat a kórházból, amennyiben közbejött körülmény ezt nem akadályozza. Otthonában felkelhet, sétálhat. Iskolába, közösségbe a műtét után 1-2 héttel engedhető, sportolni 4 hét után lehet. Ha az eltávolított fityma bőrbetegség jeleit mutatja, úgy annak megfelelően további kezelés lehet szükséges. Kérjük, hogy a műtét után jelentkező panaszok esetén forduljanak kezelőorvosukhoz!