Dr. Ignácz Zsuzsanna

sebész, plasztikai sebész szakorvos

Rendelés:

  • Medical-Cave Kft.
  • E-mail: igzsu@yahoo.com
  • Tel: 00 36 30 / 9754 - 795
  • Web: www.medical-plasztika.hu

Kémiai Peeling terhességi csíkok

savas hamlasztas kémiai peeling

A kémiai peeling különleges eljárás, amely megakadályozza a bőr öregedését! A legjobb módszer, az arcbőr feszességének eléréséhez, egy hét alatt, műtét nélkül. Egyetlen kezeléssel évekkel megfiatalítja az arcbőrét, eltünteti a ráncokat, vonalakat, pigmentációt, öregségi májfoltokat és a mély kémiai peeling összehúzza az akne után maradt hegeket 70-80%-ban. A terhességi csíkokat is jó hatásfokkal halványítja. Kézfiatalítás ,tág vénák: Kéz peelinggel,halványítjuk a barna foltokat.. Specialis injectioval csökkentjük a kidagadt kéz ereket( vénákat).. Sajnos a menopausa során csökkent hormonszint kihat a kézfej bőrének minőségére is. A kézfitalitás éppen olyan fontos mint az arcfitalítás.. Tehát belső hormonális tényezők is meghatározzák a kézbőr öregedésének normál biológiai folyamatát. Például a lassult sejtregeneráció,az elvékonyodik az irharéteg a csökken a bőrsejtek turnovere és alacsonyabb az ösztrogéntermelés. Az öregedés biologiai folyamata során a kéz bőre alatti zsírszövet vékonyodik, a kötőszövet veszít jó turgorából rendezett rostos szerkezetéből és vízmegkötő-képességéből. A rugalmas(elasztikus) rostszálak degenerálódnak, ami a kéz ráncosodásához vezet. Az epidermis egyes rétegei között sejtmegujúlás csere jóval hosszabb ideig tart, a sejtek összehúzódnak, és a kéz bőre vékonyabb lesz barna foltok jelennek meg rajta, az vénák jobban átlátszanak, tágak. Plasztikai Sebészeti Rendelés:Budapest XII.ker.II.ker. Vasmegyében is, Sárvár, Bük és Szombathely

Bőrfelújító, fiatalító kezelés során egy speciális összetételű anyagot viszünk fel az arcra és a nyakra. Ezt egy különleges maszkkal fedjük, amit 48 óráig hagyunk fenn, és ezt követi egy antiszeptikus, por-halmazállapotú réteg az eljárás végéig. A 8 napos kezelés időszaka alatt eltűnnek a ráncok, a májfoltok, aknehegek, bőrhibák. Egy hét alatt kifejlődik az új, kollagénben és elasztinban gazdag, friss vadonatúj bőr. A regeneráló eljárás sebészeti beavatkozás nélküli kezelés...

 

2008-ban hazánkban is végre tartott traininget a híres Deprez professzor és már 2 éve végezzük a Skin Tech peelinget a terhességi csíkok eltávolítására, nagyon jó eredménnyel.

Senki nem szereti a striákat, de amikor terhes lesz valaki, tudja, hogy  a terhességi csíkok esélye igen nagy. A drámai súlyvesztés szintén okozhatja a bőr fogékonyságát a striák kialakulására.

 

Ezek a csíkok feltűnhetnek a hason, a felső combon, a fenéken, a mellen és még a karokon és a vállakon is.
 

A nők jelentős részénél alakulnak ki terhességi csíkok terhesség alatt. A magas hormonszint, ami a terhesség alatt alakul ki, általában a striák feltűnésével jár a hatodik vagy hetedik hónapban.

 A striák bárhol jelentkezhetnek a testen, de legtöbbször olyan helyen jönnek elő, ahol nagyobb zsírrétegek rakódtak le.

Az alhasi csíkok eltűntetésének sebészeti eljárása, a hasplasztika eltávolítja a bőrt a köldök alatt, ahol a terhességi csíkok általában feltűnnek. De nem mindenki akar ilyen műtétet.

Ez az eljárás egy mechanikai peelinggel indul, majd a Skin Tech anyag felvitelét végezzük ez egy mélyebbre terjedő hatóanyag  mint a kozmetikai változata ugyanennek a termékcsaládnak.
Ezután 24 h-ig légmentes kötés következik, majd naponta kötözés amely néhány nap után már otthon is végezhető

Időtartam

Egy alkalom 20-90 perc, az eljárástól függően. A kezelés maximum két alkalomból áll, a bőr állapotától és a terhességi csíkok mélységétől függ.

Szövődmények

Az esetleges mellékhatások és rizikó mértéke függ az alkalmazott készítmény savtartalmától és a beavatkozás idejétől, tehát a hámlasztás mélységétől valamint az egyéni érzékenységtől. A bőrpír, égő fájdalom általánosan jelentkező mellékhatás, amely a kezelést követő néhány órától több napig is fennállhat. Mélyebb hámlasztás esetén a pörkösödés mellett minimális vérzés, kialakulhat.

Kockázati tényezők

Ha a szabályokat szigorúan betartjuk, követnie kell orvosa  tanácsát, ezek a kockázatok minimálisra csökkenthetők. Az is előfordulhat, hogy valaki allergiás bizonyos savakra, ez azonban még a kezelés előtt kiderül: a páciensnek a hámlasztás előtt néhány nappal már használnia kell egy, a savat csökkentett koncentrációban tartalmazó krémet, így fény derül az esetleges allergiára.