Dr. Ignácz Zsuzsanna

sebész, plasztikai sebész szakorvos

Rendelés:

  • Medical-Cave Kft.
  • E-mail: igzsu@yahoo.com
  • Tel: 00 36 30 / 9754 - 795
  • Web: www.medical-plasztika.hu

Botox plasztikai sebészet

Botox ranctalanítas botox honalj izzadas plasztikai sebesz

A Botox kezelést plasztikai sebész vagy bőrgyógyász végzi: A legtöbb ránc kialakulásában döntő jelentősége lehet a mimikai izmok erőteljes működésének. Ezen izmok működésének korlátozásával megakadályozható a ráncképződés, ezt jelenti a Botox kezelés. A botox kezelést általában a plasztikai sebész végzi. A Botox készítmény olyan hatással van az izomműködésre, hogy átmenetileg (maximum 3-4 hónapig) blokkolja a kezelt izom összehúzódását.Botox injekciókkal kezelhetőek a szemöldök közötti ráncok, a homlokráncok és a szemszéli ráncok. Ez utóbbi ránc kifejlődéséért a túlzott napozás és a szoláriumozás is felelős, ezért néha ezek hatásának kivédésére egyéb plasztikai módszerek igénybevétele is szükségessé válhat. Hónalj izzadás , kéz illetve lábizzadásnál is jó eredményeket érünk el, sőt itt fél évnél tovább tart az eredmény. További információk: Plasztikai sebészet rendelés:Budapest XII.ker.Budapest II.ker, Vasmegyében: Plasztikai rendelő:Sárvár Markusovszky 4.sz., Bük és Szombathely. Botulinum toxin - Wikipédia www.hazipatika.hu

 A legtöbb ránc kialakulásában döntő jelentősége lehet a mimikai izmok erőteljes működésének. Ezen izmok működésének korlátozásával megakadályozható a ráncképződés, ezt jelenti a Botox kezelés.

A botox kezelést általában a plasztikai sebész végzi. A Botox készítmény olyan hatással van az izomműködésre, hogy átmenetileg (maximum 3-4 hónapig) blokkolja a kezelt izom összehúzódását.Botox injekciókkal kezelhetőek a szemöldök közötti ráncok, a homlokráncok és a szemszéli ráncok. Ez utóbbi ránc kifejlődéséért a túlzott napozás és a szoláriumozás is felelős, ezért néha ezek hatásának kivédésére egyéb plasztikai módszerek igénybevétele is szükségessé válhat.
Hónalj izzadás , kéz illetve lábizzadásnál is jó eredményeket érünk el, sőt itt fél évnél tovább tart az eredmény.

További arcterületeken is szelektíven kezelhetőek a Botoxxal a ráncképző izmok. A botoxozással részben korrigálható a nyakon végig húzódó nyaki izom által képzett hosszanti izomredő okozta kellemetlen öregedési tünet is. Ezenkívül használható a botox a kórosan fokozott izzadás ellen is, általában hónalj, kéz, talp izzadást lehet vele csökkenteni. A Botox hatóanyaga többlépcsős mechanizmusú, ezért csak 6-36 órával a beadás után kezd hatni és 1 hét múlva van a csúcspontja. Ez az állapot 4 hétig megmarad, majd ezt követően észlelhető a Botox hatás csökkenése. A következő Botox injekció beadása általában 3-4 hónap után válik szükségessé. A Botox készítmény minden izomra egyformán hat, éppen ezért előfordulhat, hogy olyan izmok is átmenetileg blokkolódhatnak, amelyek működésének felfüggesztése nem volt a cél. E blokkolódás azonban általában csak részleges és átmeneti, vagyis az izomműködés teljes mértékben garantáltan visszaáll.

A kezelés eredményessége több tényezőtől is függ. Ha például valaki már korábban többször kapott ilyen injekciót, akkor annak szervezetében ellenanyag termelődik, ami csökkentheti a hatást. Ugyanakkor a rendszeres kezelés következtében részlegesen gyengülhetnek a kezelt izmok, és így ráncképző hatásuk is meggyengülhet. Nagyon fontos, hogy a páciens betartsa a következő szabályokat: A beavatkozás előtt közölni kell a kezelő orvossal, ha korábban bármilyen súlyosabb betegsége volt, vagy ha akut megbetegedése van. A beavatkozást félig ülve kell elvégezni, és ezt követően 6 óráig függőleges testhelyzetben kell maradni. Az injekciózás után természetes következményként az injekciózás helyén kisebb bevérzés, helyi duzzanat, szemhéj duzzanat, zsibbadás érzet, hányinger, fejfájás tünete előfordulhat, melyek néhány nap alatt spontán megszűnnek.

Előfordulhat, hogy a két oldalon nem egyformán blokkolódik a ráncokért felelős izomzat, valamint az is, hogy a felső szemhéj izomzata is blokkolódik (elsősorban akkor, ha az említett utasításokat nem vették kellően figyelembe). Általában 7 nap elteltével jelentkeznek ez utóbbi tünetek, és 2-7 hétig tartanak. Néha alig észrevehetőek, és általában nem okoznak lényeges kozmetikai tünetet. A lehetőségére azonban érdemes figyelmeztetni a pácienst, illetve tájékoztatni arról, hogy ezen tünetek maradéktalanul megszűnnek.

Hónalj, kéz illetve lábizzadásnál is jó eredményeket érünk ela Botoxxal, sőt itt fél évnél tovább tart az eredmény.

Az Un. Mefisztó arckifejezés/szemöldökszél magasan áll/ Nicole Kidman-nél látható időnként, de ugyanez pl. Silvester Stallone-nál jól áll mivel neki eredetileg a szemöldök széle  lefelé tendál.