Dr. Ignácz Zsuzsanna

sebész, plasztikai sebész szakorvos

Rendelés:

  • Medical-Cave Kft.
  • E-mail: igzsu@yahoo.com
  • Tel: 00 36 30 / 9754 - 795
  • Web: www.medical-plasztika.hu

Hajbeültetés-plasztikai sebészet

FUE transplant-plasztikai sebeszet

A hajátültetés Plasztikai sebész által történik Magyarországon. Az általunk alkalmazott módszer az úgynevezett "Follikuláris Egység Hajtranszplantáció" FET vagy "FUT" (Follicular Unit Transplantation). Ez egy precíz módszer melynél a hajszálakat a természetes 1-1 hajszálat tartalmazó csoportjaiban ültetjük át. A donor(adó) terület helyén a hajat kb. 2 mm hosszúságúra lenyírjuk. Egy körkörös helyi érzéstelenítést alkalmazunk a fejen, így blokkoljuk a fájdalmat és most már fájdalommentesen ki lehet venni a hajszálakat az occipitális régióból. Plasztikai sebész rendelés: Budapest XII.ker.II.ker, Virányos Klinika, Vas megye

A helyi érzéstelenítő injekciók alkalmazását követően, általában  a kívánt graft számnak megfelelő hajszálat távolítunk el.

A “Follikuláris Egység Extrakció” FEE vagy FUE vagy  egy olyan hajátültetési (hajtranszplantáció,hajbeültetés, ) technika, amelynél egy apró kerek formájú lyukasztó szerszámot (1.0 mm-2.0 mm) használ a plasztikai sebész, hogy eltávolítsa a follikuláris egységeket a páciens leborotvált  donorterületéről. Ezeket a szöveteket aztán átültetik a páciens kopasz területeire. Ez egy kimerítő és időigényes eljárás, ezért az orvos gyakran 800-1500 follikuláris egységre csökkenti  a napi hajátültetést (hajbeültetés, hajtranszplantáció)Ezek a follikuláris egységek kizárlagosan mikroszop alatt vannak kimetszeve az occipitalis/ tarkótájról/  területből  és ezek a follikuláris egységek tűvel ejtett lyukakban vannak átültetve. Ennek a beavatkozásnak az ideje 6-8  óra. Turbán kötést helyezünk fel amit másnap lecserélünk és fertőtlenítővel hajat mosunk, az átültetett haj gyakorlatilag már fibrin"ragasztó" által a helyén marad, ami fantasztikus érzés.